Google-haut

Google-haut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ja tapahtui niinä päivinä!

Ja tapahtui niin päivinä, että Rönkkösen oli ulkomaille vuodeksi muutettava.

Tämä ulkomailla asuminen oli Rönkköselle ensimmäinen ja se tapahtui Amerikan mantereella, Indianan osavaltiossa.

Tapahtui hänen siellä ollessaan, että Helsingin Sanomien Seksibloggaaja kertoo enemmän -artikkelin julkaisun aika tuli.

Samaan aikaan oli Suomen seudulla joukko stipendinantajia lukemassa lehteänsä.

Ja kun he tämän artikkelin olivat nähneet, ilmoittivat he Rönkköselle sen sanan, että me emme hyväksy ”tällaista”.

Ja niin he käskivät Rönkkösen kirjoittaa raportin blogista.

Sumeus ympäröi Rönkkösen ja hän hämmentyi suuresti ja kysyi, että siis  seksiblogista vai Amerikka-blogista.

”Kaikesta”, vastasi stipendinantaja ja sulki puhelimen luurin Suomen mantereella Helsingin kaupungissa.

Rönkkönen kätki nämä sanat syvälle sydämeensä ja tutkiskeli niitä.

Yhtäkkiä oli Rönkkösen päässä joukko taivaallisia sanoja, ja näin hän kirjoitti:


"Hei,Olen vilpittömästi pahoillani aiheuttamastani mielipahasta.Helsingin Sanomien artikkeli käsitteli blogiani City-lehdessä. Blogi oli osa kaksivuotista pestiäni kyseisen lehden freelance-toimittajana, ja mainitsin työnantajan hakemuksessani hakiessani FLTA-ohjelmaan. Työsuhteeni City-lehdessä päättyi heinäkuun viimeisellä viikolla, ennen Fulbright-ohjelman alkamista. Helsingin Sanomien artikkelia varten tehty haastattelu tapahtui ennen ohjelmaan lähtöä, mutta minusta riippumattomista syistä julkaisu siirtyi pitkälle syyskuuhun. Helsingin Sanomissa ei ollut mainittu Fulbrightia tai FLTA-ohjelmaa nimeltä.Valitettavasti en täysin ymmärtänyt K*****n puhelun (9.10.2012) perusteella, mikä blogissani tai Helsingin Sanomien artikkelissa ei ole hyväksyttävää tai ohjelman linjan mukaista, joten esitän alla oman näkemykseni aiheesta.Kuten Helsingin Sanomissakin oli mainittu, blogiini valitsemani kirjoitustyyli herättää keskustelua ja vaatii lukijalta tekstilukutaitoja; päällepäin aggressiiviselta ja epäsovinnaiselta vaikuttavan kerronnan tarkoitus on viihdyttää ja puhua asioista suoraan asioiden kansanomaisilla nimillä. Syy tyylin valintaan on tarkoitus tehdä parodiaa seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista, tabuista sekä ristiriidasta aiheen arkipäiväisyyden, ja siitä avoimesti puhumisen vaikeuden välillä.


Blogiini valitsemani tyyli myös kääntyy tietoisesti itseään vastaan, sillä asioista suoraan puhuminen ei poista tabua aiheen ympäriltä, ja näin ollen se parodioi seksiä käsittelevien genrejen konventioita.


Ymmärrän toki, että blogini saattaa aiheuttaa myös hämmennystä ja paheksuntaa, sillä pintatasolla blogin tyyli on vulgaari. Lukijapalautteen ja kävijämäärien perusteella sekä ilmaisutavalle että aihepiireille oli kuitenkin tilausta – blogilla oli noin 10 000 vierailijaa viikossa, mikä teki siitä yhden City-lehden suosituimmista verkkojulkaisuista.


Vaikka kirjoitin blogia omalla nimelläni, sisältö käsittelee seksiä ja seksuaalisuutta yleisesti. Se ei siis käsittele yksityiselämääni. On valitettavasti kuitenkin totta, että aiheeseen yhä liitettävien konnotaatioiden takia lukija saattaa helposti essentialisoida kirjoittajan, toisin sanoen redusoida blogissa yliedustuvat persoonallisuuden piirteet kuvaamaan tyhjentävästi koko kirjoittajan persoonaa. Tämä on tietysti vaarana kaikessa omalla nimellä kirjoitetussa materiaalissa, mutta varsinkin kyseisen blogin kohdalla, koska aihe kuitenkin jollain tavalla yhä stigmatisoi, varsinkin naiskirjoittajia.


On ikävää, jos esimerkiksi seksiblogia työkseen kirjoittanutta henkilöä ei voida nähdä muuten kuin seksualisoituneessa valossa eikä esimerkiksi pätevänä opettajana, koiranomistajana tai kuntourheilijana, joita myös olen.


Nykyään minulla on henkilökohtainen blogi, jonka asetuksia muutin äskettäin, ja nyt se näkyy vain kavereilleni.Ennen lähtöäni varmistin sähköpostilla Fulbright Centeristä, saanko pitää omaa blogia, johon sain vastauksen: ”Omaa blogia omaksi huviksesi toki voit pitää.”


Blogini elämästäni Amerikassa käsittelee minun vapaa-aikaani täällä, ja se on vapaa-ajalla kirjoitettu. Blogiani ei ole käsitelty oppitunneilla eikä se ole liittynyt opetukseen. En ole myöskään puhunut blogissani oppilaistani enkä mistään, mikä kuuluu vaitiolovelvollisuuteeni.


Olen ollut rehellinen enkä missään vaiheessa ole yrittänyt salata asiaa keneltäkään.Tarkoituksenani ei missään nimessä ole ollut aiheuttaa minkäänlaisia hankaluuksia tai huonoa mainetta FLTA-ohjelmalle, edustamallenne organisaatiolle eikä kenellekään muulle.


Pyydän anteeksi, että olen tahtomattani toimillani loukannut, ja vastaan mielelläni lisäkysymyksiin, jotta voimme selvittää asian.Ystävällisin terveisin,

Henriikka Rönkkönen"


Näihin lempeisiin sanoihin lopetti Rönkkönen elämänsä ensimmäisen raporttinsa siitä, että on normaali, vaikka puhuukin seksistä.

Ja tämä on merkkinä teille: vituiksi meni.

Sillä saamassaan vastauksessa uhattiin Rönkkösen stipendikausi lopettaa, mikäli Rönkkönen ei ryhtyisi toimenpiteisiin.

Ja niin ihmetteli Rönkkönen hämillään, että millaisiin toimenpiteisiin, mutta sitä ei sähköposti kertonut.

Ja täten ompeli Rönkkönen vaginansa umpeen, ilmoittautui eheyttämisleirille, kirjoitti vielä yhden, uuden raportin, jossa pyysi vielä enemmän anteeksi ja jossa keskittyi oikaisemaan häneen kohdistuneita syytöksiä muun muassa siitä, että hänen työskentelytaitojansa epäiltiin blogikirjoittelun takia, ja lupasi olla kirjoittamatta Amerikan, tuon sananvapauden esikuvan maassa, vaikka Rönkkösen allekirjoittama sopimusehto antoikin hänelle täydet taiteelliset vapaudet kirjoittaa ja tuottaa sisältöä.

Ja niin asia järjestyi ja rauha laskeutui maanpäälle.

Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti