Google-haut

Google-haut

torstai 26. marraskuuta 2015

Miten voi puhua salaa itsekseen

Moi!

Ihan varmasti moni, joka asuu jonkun kanssa, miettii, että miten voikaan puhua itsekseen salaa. Koska ei voi puhua itsekseen, jos joku kuulee. Tällä videolla tulee siihen ihan kiva vinkki.


Minä olen nyt lakossa ja boikotissa ja lamassa. Olen nimittäin sometus-säännöstelyn piirissä, sillä olen viettänyt siellä elämästäni ihan liian monta minuuttia. Saan käydä somettamassa (luen aina, että sormettamassa, mutta sitä saan tehdä ihan niin paljon kuin jaksan) kolme kertaa päivässä. Se tuntuu paljon paremmalta kuin 300 kertaa päivässä.

Moikka moi ja kivaa viikonloppua ystävät!

Ps. Olette varmaan miettineet, että mikähän diagnoosi tuolla Rönkkösellä oikeen on, kun se on vähän erikoinen. Noh. Tajusin pari viikkoa sitten, että minä olen erityisherkkä (se on synnynnäinen, hermostollinen ominaisuus). Äitini on hokenut sitä minulle kyllä aina ja sitten, kun luin vähän aiheesta lisää, niin namaste beibit - kyynelet valui pitkin nännejä ja räkä roikkui haarovälissä asti.

Olen ihan oikeasti kuvitellut, että minussa on jotain vikaa, koska reagoin aivan helvetin voimakkaasti kaikkeen sekä hyvässä että pahassa. Toisin sanoen olen luullut, että teen lähestulkoon kaiken väärin, koska elämä tuntuu välillä heittelevän mihin sattuu aika isolla ritsalla. Tämä erityisherkkä-sana, jonka olen nähnyt pomppivan mediassa viime aikoina, on ärsyttänyt minua, koska ajattelin, että herkkiähän me kaikki ollaan. Mutta sitten on eräät, jotka reagoi vähän voimakkaammin eikä sille voi mitään. Olenkin tässä nyt viimeiset pari viikkoa ollut ihan mind blown, sillä kaikki, mitä minulle on tapahtunut (esim. börnis), on saanut ihan uuden merkityksen.

Semmoista. :)

3 kommenttia:

 1. Somessa voi käyä kolmesti, mutta kauanko sielä sitte yhellä kertaa saa viettää aikaa? Mulla esimerkiksi on facebook koko ajan auki, vaikken mää sitä jatkuvasti tuijotakkaan.

  VastaaPoista
 2. Tuo erityisherkkyys on kyllä jännä! Luin siitä eka kerran toissakesänä, ja hämmennyin kyllä täysin. Olin aatellut, että oon vaan vähän tämmöinen introvertti ja vaikeilija, mut kieltämättä se määritelmä istuu meikäläiseen ihan täysin. Mut on sillä kääntöpuolensakin, eli koska se on nyt "trendikästä", niin "kaikki" diagnosoi sen itselleen, niin se on muuttunut jo kirosanaksi ja yleisvaivaksi jolla voi selittää kaiken mahdollisen. Sen takia en aiheesta ole puhunut kuin äidin kanssa, joka oli sitä mieltä, että oon ollut pienestä pitäen herkkis, ja olis helpottanut kaikkien elämää jos asiasta ois puhuttu jos silloin kultaisella kasikytluvulla.

  Hyvä kuitenkin että puhutaan edes nyt, niin saa työkaluja asian käsittelyyn ja vinkkejä ihan jokapäiväiseen elämään.

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos tosi paljon tästä tekstistä!
  Törmäsin joskus aiemmin tähän erityisherkkyyteen, ja olin vaan silleen et nyt meille lopuillekin halutaan joku diagnoosi. Kun katoin sitä testiä, ja ajattelin, että kaikkihan me ollaan tällaisia! Jotenkin nyt sait minut ottamaan tämän asian tosissaan, ja tein testin ja bingo! Ja miehen laitoin tekemään testin, ja vastasi ihan päinvastoin. Eli eikö me sit kaikki ollakaan tällaisia, täh?
  Oon nyt kanssa ihan mind blown!!
  t. Herkäksi aina sanottu ja yksi börnis takana täälläkin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.