Google-haut

Google-haut

perjantai 4. marraskuuta 2016

Apua seksittömään elämään

Minua kiehtoo hirveästi keskustelu siitä, että suomalaiset puuhaavat nykyään seksiä vähemmän keskenään. Että pariskuntien (kolmoskuntien ja neloskuntien myös?) pitäisi panna enemmän. Siitä se onni tulee, panemalla tulee.

Tässä oiotaan mutkia suoriksi vähän samalla tavalla kuin sanoisi masentuneelle ihmiselle, että ota itseäsi niskasta kiinni ja mene lenkille. Lenkillä käyminen ja seksi tekevät hyvää - mutta ainoastaan silloin, kun itse haluaa ja jaksaa tehdä niitä.

Liikunta saattaa rasittaa ennalta väsynyttä kehoa todella pahasti lisää. Kroppa ei vaan siedä enää sitä, että lihaksetkin kipeytyvät. Se luulee olevansa entistä sairaampi, ja uupumus voimistuu. Ja sanomattakin selvää, ettei seksistä tule nautinnollisempaa, kun sitä tekee väkisin.

Lampun vaihtaminen ei auta silloin, kun sähköverkossa on häiriö.

Toisaalta tämä teema mietityttää myös siksi, että olen itse sinkku enkä juurikaan harrasta seksiä muuta kuin sormieni, suihkuni ja vibraattorieni kanssa.

Olen silti onnellinen.

Huh huh.

HUH HUH.

Jos mietin oman elämäni onnellisuuspalettia, se on kaikkine suruineen ja iloineen sopivassa balanssissa. Vastoinkäymisiä tulee, mutta niin tulee onnellisuuden hetkiäkin. Seksi hyvän tyypin kanssa olisi ihan super hauskaa, mutta joskus elämässä tulee aikoja, kun sillä saralla on variaatiota vähemmän.

Toki olen työstänyt asiaa sinkkuaikanani paljon ja minulta on mennyt tovi aikaa hyväksyä ja sopeutua tämän tyyliseen elämään. Ja tietysti tämä on kohdallani oma valinta, koska en halua harrastaa seksiä kenen tahansa kanssa. Varmasti löytäisin baarista tai deittiappeista seksiseuraa alle tunnin sisällä. Mutta minä tiedän, etten nauttisi siitä. Kaikkea on jo kokeiltu. Hyvä seksi tarkoittaa minulle samaa kuin luottamus ja hyvä yhteys toisen kanssa. Itse akti on siinä toissijaista.

Lopuksi haluaisin kehottaa niitä pariskuntia, joille seksistä tai seksittömyydestä on tullut murhe, menemään terapiaan. Menkää menkää menkää. Kokeilkaa edes. Voitte saada sieltä uudenlaisia työvälineitä kommunikointiin, jos homma on äitynyt nälvimiseksi tai puhumattomuudeksi. Voitte saada sieltä sähköverkon takaisin päälle, ja se voi järkyttää, jos on pitkään elänyt pimeydessä - nimittäin joskus se voi tarkoittaa myös eroa.

Myös yksinasuvia, jotka ovat huolissaan omasta seksuaaliterveydestään, rohkaisisin puhumaan ammattilaisen kanssa.

Rohkeutta!

5 kommenttia:

 1. haha tiiäks minne mä lensin hengessä kevyeen paikkaan mut sit siinä kävi niin et kun tulin syntyneeksi uudelleen niin mulla on niin herkkää tää homma nyt et jos joku ees ajattlee tuuhmii niin mä muutun punaseksja tulee sellane et eei helaktti ja enenn teki mieli about 5 kertaa päiväss ätai vähän vähemmän parilal liioittelee aina :D.

  ja mä koen et henkisessä rakakudessa mulla on rauha ja sydämmen mukaan menin yhtä naista tapaamaan se ei ollu siellä akhtena kertana kun menin vaan noh päädyin juttelees uusien ihmisten kaa noh eilen se sydän sanoi et hyppäää junaan en hypänny vaan menin pelaaas tuttuun paikkaan korttia.
  tiiäks ku tää sotkee just mu najtusta ja sitä sydäntä kun haluis vaan nuolla sitä pi juttuuu ja hieroo iha nvitusti ne on siis suosikki juttui nyt tiiän ja mut jos oot nähny sen forrext gumb jakson jossa se on sen jennyn vieressä niin mulle tulee jo siit ajatuksesta se sama olo ja se ei oo se luontainen tunne kun naisetkin sanoo et pitää ottaa sst rajusti ja mä koen itteni ihan vitun vajukiksi vaikka vaan kuvittelisin sen tilanteen jonkun kaa niin jsut sellasta ja koko ajan henki vetää mua pois päin ja koht se vie voiton ja rakastan sit eläää lähellä ja juttelen mut kaiken muun unohdan koska nyt on jo niin hyvä olo ja tietää et elää jo ikuisessa rakkaudessa siellä kaukaisuuden meressä ja en tiiä haluunko ees enään sotkee sitä muulla tapaa kun on se puhdas olo se luo sen epävarmuuden mulle

  VastaaPoista
 2. tiiäks mikä hassu juttu tuli mieleen kun kävin tossa taas et seikkailuita seikkailuita niin tuli tää mieleen :D

  https://www.youtube.com/watch?v=bnh6ZDKOVOI

  siitä se loppu ku nse sanoon yhessä kohtaa mitä elämä olis iilman kapteeni koukkua jaseikkailuita niin taas piristy kun tuli mieleen on kvia jutella sydämmen kaa mut sitten silmät rakastaa sitä et vastaa kirjotuksell ja aiot saa tekemistä siät mä sanoisin täydelliseks komboks monihan pitää sydämme npuhetta vaan mut mä en tykkää hiljasuudesta vaikak siis sydämemt puhuiskin aj ei ooo hiljasta sillä tavalla sehän on sydämmen kemiaa eikö? mut onko sitten ajtuksen tarve saada tukea toiselta tkestin muodossa ja ääneen puhumalla kun siis tekstistähän saa tunetta myöskin.

  VastaaPoista
 3. "Ja sanomattakin selvää, ettei seksistä tule nautinnollisempaa, kun sitä tekee väkisin." Ei tokikaan väkisin, mutta useampienkin seksuaaliterapeuttien ja psykologien ja vaikka minkä julkisesti lausuma neuvo on ollut, että joskus voi lähteä mukaan kumppanin aloitteisiin seksiin vaikka ei ihan hirmuisesti heti panettaisikaan. Tai ei edes yhtään. Että joskus se halu voi herätä matkan varrella ja sitten onkin jo aika kivaa, kun tuli kuitenkin suostuttua vastaanottamaan ja antamaan hellyyttä.

  VastaaPoista
 4. vittu suurin osa psygoloogeist a ja terapuetista ihan saakelin kuutamolla kun se on tosiaan parasta sillonkun o nfiilistä sillon se on kiimasta ja nauttii siitä ja haluu tehä toiselle aidosti hyvää mut täält kuiteskii peukku sulle lady sä osaat puhuu suoraan ja löytyy mielikuvistuta harvoilla on sitä ku kelaillaan liikaa :)

  VastaaPoista
 5. Olikohan se Kirsi Salo, joka hetki sitten sanoi haastattelussa, että väsynyt ja stressaantunut ihminen helposti kuvittelee haluavansa urheilla, vaikka oikeasti haluaisi vain kylpyyn. Tai olla sohvalla.
  Käveleminen tekee hyvää mielialaan kuin mielialaan, mutta niin tekee suklaakin. Seksi voi olla vähän ongelmallista toisen ihmisen kanssa, jos ahistaa. Kunnon masturbointi sen sijaan on itsehoidon top kolmessa yhdessä suklaan ja sohvalla luetun kirjan kanssa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.