Google-haut

Google-haut

torstai 4. lokakuuta 2012

Suomi - uhka vai mahdollisuus?

Erittele, analysoi ja tulkitse. --->

Amerikkalainen ystäväni kertoi maksaneensa pelkästä maisterin tutkinnosta (eli kahden vuoden opinnoista) Indianan yliopistossa  50 000 dollaria eli noin 38 700 euroa.

Tai itse asiassa hän ei ole maksanut tuota summaa vielä vaan se kerää kiloja pankin lainavarastossa.

Itsehän otin lainaa tasan 1800 euroa. Senkin summan nyhtäisin ulos juuri ennen valmistumistani, siksi, että pääsen tekemään roadtrippiä ympäri Amerikkaa.

Olin toki töissä koko opintojeni ajan, sillä yliopiston opiskelutahti mahdollisti tämän. Täällä taas opiskelijan työmäärä painaa tonneja.

Tässä siis hieman perspektiiviä.

Eli.

Seuraavan kerran, kun joku avaa suunsa valittaakseen siitä, että valtio maksaa liian vähän opintotukea ilmaisesta koulutuksesta, pyydän, että joku tunkee tämän henkilön suuhun puurokauhalla ulostetta.

Sillä ilmainen koulutus ja terveydenhuolto (joo joo verorahoilla) täältä katsottuna ovat vähän niin kuin avaruus tai 87 metrinen penis - ei vaan pysty käsittämään.

Joten jos siellä Suomessa vituttaa elämän ripulipersevääryydet, lähde pois ja koe jotain aivan muuta. Tai vaikkei vituttaisikaan, niin lähde silti.

Sillä ihmismieli toimii usein niin kivasti, että asiat pitää tuntea omassa persiissään ennen kuin ne tajuaa oikeasti.

Eli niin kuin Jeesus jo aikoinaan opetti kun vettä pitkin jolkotti, että joskus pitää lähteä helvetin kauas, jotta näkee lähelle.

Loppukevennyksenä jotain amerikkalaista eli Poptartseja ja Kokisrekka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.