Google-haut

Google-haut

perjantai 29. elokuuta 2014

Ruma lauta, jumalauta

Minä olin joskus semmoinen. Tai semmoiseksi minua sanottiin. Rumaksi ja laudaksi. Usein myös liian laihaksi. Miehiseksikin. Ässävikaiseksi.

Yleensä pojat sanoivat. Tytötkin joskus.

Minua ei koskaan kiusattu niin paljoa, että siitä olisi jäänyt hirveitä traumoja. En edes halua puhua kiusaamisesta, sillä tiedän, että pahempaakin on olemassa. Kyllä minut jätettiin välillä ulkopuolelle. Sain istua yksin välitunnilla ja bussimatkalla ja kotona, kun muut tytöt tapasivat.

Sitten välillä taas olin osa porukkaa ja kaikkien tosi hyvä ystävä. Ja oli minulla aina paras ystävä. Kuka se oli, vaihteli vuosien ja kasvamisen myötä, mutta sellainen aina oli. Se kasvatti ja piti pystyssä. Ystävyys. Luottamus. Välittäminen.

Tosi nuorena, alle 10-vuotiaana opin kuitenkin olemaan varovainen. Opin varomaan, sillä joku saattoi suuttua. Piti olla sanomatta omaa mielipidettä. Piti mielistellä. Piti varoa, ettei ole oma itsensä.

Ja uskomatonta kyllä opettelen siitä varovaisuudesta edelleenkin pois, 30-vuotiaana. Mutta täältä tullaan maailma. Vaikka paskaa sataisi, minä tanssin. Pelkoja päin perkele!

Netissä pyörii Lukiolaisten liiton kampanja (#KutsuMua) kiusaamista vastaan. Halusin osallistua siihen. Me kaikki tarvitaan hyviä ja kivoja sanoja niin paljon kuin maailmalla on niitä tarjota. Ei pahoja. Pahat satuttaa.


4 kommenttia:

 1. Tämä! Kympillä merkkareita hyvästä postauksesta ja kasilla hyvää ja menestyksekästä blogariuraa. psssst. ehkä maailman viihdyttävin blogi!

  VastaaPoista
 2. Loistavaa tekstiä taas kerrakseen,nyt ollaan oikeella asialla!Sun blogis saa aina hymyn huulille&usein myös nauruhermot kutkuttamaan,ei tosiaan haittais vaikka paskaa satais!Go girl!

  VastaaPoista
 3. Sä olet mun idoli! <3

  VastaaPoista
 4. Aiempien tekstienkin perusteella, osaat leikitellä sanoilla. Aiheesta riippumatta. Olet löytänyt oman sisäisen Markus Kajosi ^^

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.