Google-haut

Google-haut

torstai 26. toukokuuta 2016

Pelko raskaaksi tulemisesta

Yhteistyössä Bayerin kanssa

Olin pari viikkoa sitten reissaamassa Itä-Suomessa päin, koska sukuni on sieltä. Juttelin about 84-vuotiaan naispuolisen nuorukaisen kanssa. Mummon siis. Eikäkun isomummon.

Hän kysyi ”ohimennen”, onko minulla lapsia. Vastasin, että ei ole. Ei ole edes miestä.

Mummo naurahti ja mumisi jotain nykyajasta. Kyllä minäkin mumisisin, sillä länsimainen maailma on muuttunut ihan hirveän nopeasti.

Kun tämä mummo puskeutui äitinsä vaginasta ulos, hän oli perheen viides lapsi. Hänen jälkeensä syntyi vielä seitsemän lisää. Lapsia oli siis kaiken kaikkiaan yhteensä 12. Kolme heistä kuoli. Kaksi vauvana, yksi 7-vuotiaana.

Mummo itse synnytti aikoinaan kuusi lasta, joista yksi kuoli alle vuoden ikäisenä. Hänen omilla lapsillaan on jokaisella vähintään kolme lasta. Osalla lapsenlapsista on myös jo perheenlisäystä muutaman naperon verran.

Maailma on muuttunut ihan hirveän nopeasti.

Ei ole kovin kauan siitä, kun ”ehkäisykeinona” oli raskaus. Siis ainakin sen yhdeksän kuukauden verran. Miettikääpä sitä nuoret runkkarit. Miettikää oikein kunnolla.

Miettikääpä, että tapaisitte jonkun kivan. Ette ihan ymmärtäisi seksistä vielä mitään. Raskaaksi tulemisestakaan. Ehkäisystä puhumattakaan.

Mutta perkele, kun panettaisi silti.

Ja sitten jossain lahonneessa ladossa hieman kokeiltaisiin. Pikkuisen vaan huljuteltaisiin jäykkää munaa reiässä. Ihan vähän vaan. Kuiva heinäkasa kutittelee persettä samalla, kun mies penetroituu vaginaan. Ilman kumia. Ilman pillereitä. Ilman kierukoita. Ilman mitään suojusta. Luomuna.

Ilman ehkäisyä, koska saatavilla ei ole ollut juuri mitään. Eikä siitäkään vähästä, mitä on ollut, ole juuri puhuttu.

Poika laskee siittiönsä heinäkasaan, mutta liian myöhään. Muutama miljoona on jo ehtinyt livahtaa nuoren naisen sisälle. MUUTAMA MILJOONA. Ja homma on siinä.

Joten kiittäkää tätä nykykehitystä, että voi huoletta panna ilman pelkoa raskaaksi tulemisesta.

Kiittäkää.

Tai vaihtoehtoisesti kiittäkää sitä, jos olette sinkkuja niin kuin meikeläinen, koska mitä sitä panikoimaan, kun munaa näkee kerran viidessä vuodessa ja sekin on kanan.

Ps. Jos voit testata hupaisalla testillä, mikä ehkäisy sopisi just sulle. Toki lääkärin tai hoitaja kanssa siitä pitää jutella tarkemmin. Testi löytyy tästä.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin oli mummolla seitsemän lasta, oli sille joskus 60-luvulla ehkäisypillereitä tuputettu, ettei tulisi lisää, mutta saivat kuulemma pääkopan niin sekaisin, että se niistä sitten.
  Sukupuusta taasen selviää, että aika paljon on kuollut lapsia nuorena ja että samassa perheessä on ollut monta samannimistä. Kun ensimmäinen on kuollut, on toinen nimetty samalla nimellä. Ei nyt varsinaisesti liittynyt enää tähän asiaan, mutta tulipahan sanottua :)

  VastaaPoista
 2. Onhan se hupaisaa että ihminen on ainoa nisäkäs joka voi nussia ihan huvikseen ilman huolen häivää jos niin haluaa. Seksi ei tarkoita lisääntymistä, lisääntyminen ei aina välttämättä vaadi edes seksiä.
  Ps. Löysin sun blogin vähän aikaa sit ja teit musta fanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä paikkaansa, on apinalajeja jotka harrastavat seksiä kuten ihmiset kuin myös tappavat vailla järjellistä syytä. Lähellä ihmistä kuitenkin, apinat siis, lajina.

   Poista
 3. Mukava yhteistyökamppis! Ja tärkee.

  VastaaPoista